Witajcie po dłuższej przerwie. Tegoroczne upalne lato całkowicie mnie rozleniwiło, nie tylko w kwestii pisania postów, ale również gotowania.
Jednak pora zakasać rękawy i brać się do roboty bo przecież wielkimi krokami zbliża się sierpień, a dokładnie „cukiniowy sierpień”. Biorąc pod uwagę duże zainteresowanie akcją w roku ubiegłym, postanowiłam wznowić ją również tego lata…
W tym roku jednak oprócz cukinii (głównej bohaterki) „na widelce” bierzemy również kabaczki, bakłażany, patisony czyli inne dyniowate. Samą dynię zaś zostawimy sobie na jesienny festiwal dyni.
Dla przypomnienia:
Akcja będzie trwała cały sierpień 2010. Przez ten czas zamieszczajcie cukiniowo-kabaczkowo-bakłażanowo-patisonowe przepisy na swoich blogach. Po 31 sierpnia wyślijcie mi na adres: poczta@ekoquchnia.pl linki do swoich przepisów wraz z informacją kto jest autorem.
Uwaga!
Autor najciekawszego według mnie przepisu z udziałem wczesniej wymienionych dyniowatych otrzyma nagrodę w postaci książki G. Lehari „Przechowywanie i konserwowanie żywności”
9 Komentarze
Skomentuj